BOHNENKAMP AG ja STARCO tugevdavad oma peamisi ettevõtlussuundi

18.05.2016

STARCO           BOHNENKAMP

Osnabrück, 18. Mai 2016. a

Ettevõtted on võtnud vastu otsuse „tugevdamise strateegia“ osas: BOHNENKAMP AG võtab üle STARCO äri järelturgudel ning STARCO võtab üle BOHNENKAMP AG äri varuosade  tarnimisel  sõiduautode järelhaagiste tootjatele.

Ettevõte BOHNENKAMP AG (Osnabrück, Saksamaa) võtab üle ettevõtete STARCO EASTERN GROUP (Venemaa, Valgevene, Eesti, Läti, Leedu, Kasahstan ja Ukraina) ja STARCO ärid järelturul Skandinaavias, Saksamaal ja Beneluxi riikides. BOHNENKAMP AG laiendab oluliselt väikesemõõtmeliste rehvide sortimenti ja suurendab enda juba olemasolevate toodete turgu. STARCO võtab omakorda üle BOHNENKAMP AG äri varuosade  tarnimisel  sõiduautode järelhaagiste tootjatele Saksamaal ja Slovakkias, tugevdades seeläbi oma positsiooni enda võtmesegmendis. STARCO jätkab oma tegevust järelturul Suurbritannias, Prantsusmaal, Poolas, Šveitsis ja Lõuna-Aafrikas.

Äri üleminek on planeeritud 01. juunile 2016. aastal, pärast tehingu kinnitamist vastavate ettevõtete poolt.

„Alustasime dialoogi enam kui aasta tagasi. „Tugevdamise strateegia“ tähendas mõlemale ettevõttele teed, mille määrasime koos meie seast hiljuti lahkunud STARCO asutaja ja põhiaktsionäri Peer Ejlersgaardiga,“ kõneleb Gregor Rüth, BOHNENKAMP AG täitevdirektor.

„Tegime sammu suunal, mis ilmus koos Richard Toddi määramisega täitevdirektoriks 2015. aastal ning see samm on austusavaldus Peer Ejlersgaardi mälestusele. Otsisime edasisi arenguteid, et muuta ettevõte tugevamaks konkurentsiturul, kus nõutakse erialaste teadmiste kõrget taset igas segmendis,“ räägib Carl Evald Bakke Jakobsen, STARCO Europe A/S direktorite nõukogu esimees.

„Uus struktuur võimaldab mõlemal ettevõttel suunata värske pilk turgudele ja kaubamärkidele ning avab meile uusi võimalusi. See ei puuduta suhteid praeguste klientide ja tarnijatega,“ teatas Gregor Rüth.  

Ettevõtete BOHNENKAMP AG ja STARCO kliendid väljuvad nendest muudatustest võitjatena. Mõlemad ettevõtted pakuvad edaspidi laiemat tootevalikut, kõrget kaupade olemasolu taset laos, paremat kvaliteeti ja paremal tasemel teenindust. Kõik STARCO töötajad, kes töötavad järelturul, muutuvad BOHNENKAMP AG kaastöölisteks. „Töötajad on ettevõtte kõige väärtuslikum osa, kuna neil on teadmised ja kogemus. Tänu neile jätkuvad suhted meie klientide ja tarnijatega ka tulevikus,“ räägib Gregor Rüth, BOHNENKAMP AG täitevdirektor.

STARCO Europe A/S täitevdirektor selgitab: „Need muudatused võimaldavad meil keskenduda seadmete tootjate teenindamisele, pakkudes kõrgetasemelisi lahendusi rehvide ja rataste valdkonnas, aga ka arendada strateegiat järelturul nendes riikides, mis jäid STARCOle. Uus struktuur võimaldab klientidele keskenduda ja kehtestada uued standardid meie peamistes segmentides. Selle aluseks on strateegilised investeeringud tootmisse ja uute toodete arendamine, mida ettevõte on viimase 10 aasta jooksul läbi viinud“.

Lühiinformatsioon BOHNENKAMP AG kohta

Asutatud 1950. Aastal Osnabrückis, on BOHNENKAMP AG üks Euroopa juhtivaid rehvide ja rataste tarnijaid tööstuslikule, põllumajandus-, mäetööstuse ja teisele eritehnikale, aga ka veoautodele ja järelhaagistele. Ettevõttel on lai sortiment telgesid ja teisi varuosi põllumajandusseadmetele.

Ettevõttes töötab ligi 260 inimest ning ta pakub oma tooteid ja teenuseid Saksamaal, Šveitsis, Austrias, Beneluxi riikides, Slovakkias, Tšehhis, Ungaris ja Poolas. Täpsema informatsiooni leiab kodulehelt: www.bohnenkamp.com

Lühiinformatsioon STRACO kohta

STARCO on pereettevõte, mis arenes 55 aasta jooksul. Tänaseks päevaks töötab ettevõttes enam kui 700 inimest, sellel on esindusi üle kogu Euroopa ning ta omab tööstusi ja montaaži allüksusi ning laialdast jaotussüsteemi. Ettevõte tarnib üle kogu maailma rehve ja rattaid erinevate kasutusvaldkondade tarbeks nii seadmete tootjatele kui ka järelturu klientidele – alates kärudest lõpetades suuremõõtmeliste põllumajandus- ja industriaalrehvidega. STARCO töötab välja ja tarnib nii suurt hulka standardseid komponente kui ka väikseid partiisid spetsialiseerunud tooteid, tagades seejuures kõrge kvaliteedi- ja ohutusstandardi. 2015. aastal oli STARCO käive üle 140 mln euro, valdav osa sellest tuli järelturult ning rehvide ja järelhaagiste segmendis. Täpsema informatsiooni leiab kodulehelt: www.starco.com.

Täpsema informatsiooni saamiseks palume pöörduda:

BOHNENKAMP AG:

Henrik Schmudde, turunduse ja avalike suhete osakonna juhataja
Henrik.Schmudde@bohnenkamp.de, tel +49 541 12163 – 750

STARCO:

Sarah Møller Lundberg, avalike suhete mänedžer
sarah.lundberg@starco.com, tel +4520670077

STARCO EASTERN GROUP:

Vadim Voitenko, turunduse osakonna juhataja
Vadim.VOITENKO@starco.lv, tel +371 26183797