BKT avab uue rehvitehase India Valuj piirkonnas

01.10.2021

Isegi pandeemia ei suutnud takistada BKT-l ellu viimast ambitsioonikat 56 miljoni USA dollari maksumusega projekti. Uue tehase tootmisvõimsuseks on arvestatud 30 tuhat tonni maastikurehve aastas.

Seregno (Itaalia), 28. september 2021 — ettevõte BKT alustas katsepartii tootmist India Maharashtra osariigi uues, tänapäevase tootmisliiniga tootmisrajatises.

Waluj tehase ehitusse investeeriti kokku 56 miljonit dollarit, mille tulemusena on tehas võimeline tootma kuni 30 tuhat tonni maastikurehve aastas.

Tootevalikusse kuuluvad väikese ning keskmise veljemõõduga rehvid põllumajandus- ja tööstustehnikale. Tootmisvõimsuse täieliku koormatuse saavutamisel annab ettevõte tööd umbes 500 töötajale.

BKT uue tehase ehitamine on strateegiline otsus, mis võimaldab ettevõttel mitte ainult suurendada tootmismahtu, vaid muuta ka tootmist ennast tõhusamaks.

Uus, 89 tuhande ruutmeetri suurune tehas ehitati tegelikult nullist. See asub vaid 5 km kaugusel ettevõtte BKT esimesest Waluj tootmisüksusest, mis avati 1987. aastal ja töötab siiani.

Esmatähtis ülesanne oli tootmise ülesehitamine nii organisatsiooniliselt kui ka tehniliselt tänapäevasel tasemel, samuti osakondade ja töövoogude ümberkorraldus protsesside tõhususe maksimeerimiseks.

Ehitusele pandi nurgakivi juunis 2019, ent ehituse põhietapid langesid pandeemia aega. Seetõttu otsustas BKT enne projektiga jätkamist tagada kõigi sellesse kaasatud töötajate ohutus. Pandeemia ei mõjutanud aga BKT soovi liikuda edasi positiivse mõttega: „Kõik on võimalik!“ Loomulikult järgiti täiel määral kõiki ohutusmeetmeid.

BKT seab endale järjekindlalt kõrgemaid eesmärke ja laiendab oma mõju maastikurehvide turul. BKT president ja tegevjuht Arvind Poddar võttis ettevõtte filosoofia kokku järgmiselt: „Areng – see on meie kohustus. Tuleviku nimel töötamine – see on meie kindel eesmärk. Ettevõte, kes ei oska kindlalt näha enda tulevikku, sarnaneb inimesega, kes ei oska unistada“.

Pildigalerii