Sõltumatu Saksamaa katseinstituut DLG andis BKT rehvidele AGRIMAX V-FLECTO VF 650/65 R 42 ja VF 540/65 R 30 kvaliteedimärgi DLG-APPROVED.

22.12.2023

Edu tagasid sellised omadused nagu väiksem pinnase tihendamine, väiksem kütusekulu, isepuhastusvõime ja kasutusmugavus. Tänu nende rehvide uskumatule sooritusvõimele põllul tehtud katsetes andiski sõltumatu Saksa katseinstituut DLG BKT rehvidele AGRIMAX V-FLECTO kvaliteedimärgi DLG-APPROVED.

See oli märkimisväärne tunnustus BKT-le, ülemaailmsele maastikurehvide tootmise liidrile, millega tõstetakse esile AGRIMAX V-FLECTO suutlikkus täita suure võimsusega traktorite tehnoloogia ja soorituse nõudeid. Nimelt kaks rehvi AGRIMAX V-FLECTO suurustes VF650/65 R42 ja VF540/65 R30 saavutasid silmapaistvad tulemused põllul tehtud DLG katsemoodulites „Ressursisäästlikkus“ ja „Kasutuslihtsus“.

Katsetamise käigus läbisid traktoritele Fendt 724 Vario (Gen6) ja Fendt Vario 828 paigaldatud AGRIMAX V-FLECTO rehvid ranged katsed. Põllul tehtud katsete käigus hinnati rehvi jälje pindala ja pinnasele avalduvat survet eri sügavustel, mis tagas pinnasele avaldatava mõju ja pinnase tihendamise täpse hindamise.

Samal ajal uuriti laboratoorsetes katsetes rehvide veojõudu, kütusekulu ja isepuhastuvaid omadusi. Selline kombineeritud tegevusviis võimaldas põhjalikult ja täpselt hinnata rehvide sooritusvõimet erinevates kasutustingimustes.

Mis avaldas muljet? Rehvid näitasid väli- ja laboratoorsete katsete käigus laiemat kontaktpinda pinnasega, mille tulemusel vähenes kontaktsurve ja selle tõttu pinnase tihendamine. AGRIMAX V-FLECTO näitas 0,6-baarise rõhu juures 16% madalamat survet maapinnale võrreldes teiste katsetatud rehvidega (sh kõrgema klassi ja odavamate kaubamärgi rehvidega) ning selle rehvi jälje pindala oli kõige väiksem. Selle tulemusel vähenes märgatavalt pinnase tihendamine, mis on jätkusuutlike põllumajandustavade jaoks ülioluline.

BKT rehvid tagavad märkimisväärse kütusesäästu. Võrreldes konkurentide kõige vähem tõhusate VF-rehvidega on BKT rehvide kütusekulu ligikaudu 5% väiksem. Arvestades, et ühe hektari kündmiseks kulub umbes 2 tundi ja tavaline tööpäev kestab 8 tundi, saab päevas künda kuni 15 hektarit. See tähendab, et AGRIMAX V-FLECTO võimaldab säästa ligi 15 liitrit kütust traktori kohta päevas.

Korrutades selle kütusesäästu tööpäevadega aastas, saadakse märkimisväärne majanduslik eelis, eriti töövõtjate puhul, kelle masinapargis on mitu masinat. Näiteks 30 masina korral oleks kokkuhoid 15 liitrit päevas iga traktori kohta, mis teeb 30 traktorist koosneva masinapargi korral 450 liitrit päevas. Kui keskmine kütusehind on 1,80 eurot liitri kohta, tähendab kokkuhoid 450 liitrit päevas 810 eurot päevas. Kui see arv korrutada tööpäevade arvuga aastas, võib see anda märkimisväärse aastase kokkuhoiu töövõtjale, kellel on 30 traktorist koosnev autopark.

Kuid see pole veel kõik! Sooritusvõime ei ole veel kõik, mis neid rehve iseloomustab. Katsete käigus paistis silma rehvi AGRIMAX V-FLECTO erakordne isepuhastumisvõime, mis tähendab väiksemat ajakulu hooldusele ja suuremat tootlust. Tehtud katsetes kogunes rehvi AGRIMAX V-FLECTO konkurentidega võrreldes kõige vähem pinnast, olles 8% võrra parem kui lähim konkurent ja kogudes 126% vähem pinnast kui kõige halvemini toimiv rehv. See omadus mitte ainult ei suurenda tootlust, vaid aitab ka hoida teed puhtamana, kui sõidukid liiguvad põldude vahel, aidates seeläbi kaasa avalike teede puhtuse eeskirjade järgimisele.

„Meie pühendumust tipptasemel lahenduste uurimis- ja arendustegevusele tõestab AGRIMAX V-FLECTO silmapaistev sooritusvõime, mis on meie visiooni tipp. Tegevuskulude vähenemine ja positiivne keskkonnamõju tulenevad tehnoloogiast, mis vastab tänapäeva põllumajanduse praegustele ja tulevastele vajadustele. Püüame endiselt tagada, et meie rehvid oleksid tipptaseme sünonüümid ja pakuksid meie klientidele kogu maailmas hindamatut lisaväärtust,“ kommenteeris BKT Europe’i tegevdirektor Lucia Salmaso.

Pildigalerii